Pyszne ciasto ze śmietankowym kremem i masą kajmakową. Zrobiłan na niedzielę i dobrze się przyjęło w domu - teściowa pytała o przepis, więc chyba wyszło dobre.
SKŁADNIKI:
FORMA 24x24 cm
1 op. herbatników kakaowych
500 ml śmietanki 30%
500 g serka mascarpone
2 łyżki cukru pudru
200 ml wrzątku
1 galaretka żółta/pomarańczowa
+
450 g malin ( u mnie mrożone)
650 ml wrzątku
2 galaretki czerwone
1 puszka kajmaku
WYKONANIE:
2. Żółtą galaretkę rozmieszaj we wrzątku i dokładnie wymieszaj. Ostudź;
11. Lekko tężejącą galaretkę wylej na wierzch ciasta i wstaw całość do lodówki - najlepiej na całą noc.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz