Ten przepis jest błyskawiczny - nie potrzebujesz miksera, jedynie kilku minut aby wymieszać składniki a efekt jest fenomenalny - pyszne, puszyste, wilgotne. Idealne w sezonie owocowym.
SKŁADNIKI:
TORTOWNICA 24x24 cm
2 szklanki mąki pszennej
0.5 szklanki kakao
1 łyżeczka sody oczyszczonej
0.5 szklanki cukru
2 jajka
1 szklanka maślanki
0.5 szklanki oleju
ok. 200 g pokrojonych truskawek
*WSZYSTKIE SKŁADNIKI WYJMIJ Z LODÓWKI MIN. 2H WCZEŚNIEJ :)
WYKONANIE:
3. Dodaj olej i ponownie wymieszaj mokre składniki trzepaczką - tylko przez chwilę - max. 3-4 minuty;
5. Przelej ciasto do formy wyłożonej papierem;
7. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 180stC na ok. 55 min. Piecz do suchego patyczka - przed podaniem posyp wierzch cukrem pudrem.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz