SKŁADNIKI:
1 opakowanie wafli tortowych dobrej jakości
400 g śmietany 12% lub 18%
100 g masła
0.5 szklanki cukru
2 opakowania czerwonej galaretki (dałam wiśniową)
WYKONANIE:
1. Masło z cukrem umieść w rondelku i podgrzewaj. Mieszaj aby się nie przypaliło do momentu aż cukier całkowicie się rozpuści;
2. Następnie dodaj śmietanę i zagotuj masę;
3. Zdejmij masę z ognia, wsyp galaretki i bardzo dokładnie je rozmieszaj. Tak, aby nie było żadnych grudek. Odstaw masę do wystudzenia i lekkiego stężenia;
4. Wystudzoną masą smaruj wafle i układaj je jeden na drugim. Na koniec owiń wafle w folię i przyłóż czymś ciężkim;
SMACZNEGO :)

te wafle to hit(szczegolnie cytrynowe u nas)tez pamietam jeszcze z dawna,sama robie na imprezy i ten sam przepis,wafelki znikaja naprawde co do jednego,pozdrawiam
OdpowiedzUsuńStare przepisy są najlepsze! :) Pozdrawiam
Usuń